Sta!

Training opstellingen online 2.0

Mooi om te zien dat steeds meer mensen ook online gaan werken. En dan niet als doel op zich, maar als welkome aanvulling op de reguliere face to face zorg. Zeker nu steeds meer blijkt dat dat onderdeel wordt van het nieuwe normaal.
Binnen de GGZ, de medische en de paramedische zorg is en wordt de laatste tijd steeds meer geëxperimenteerd met online behandelen. In de meeste gevallen werkt het heel goed, al vergt het wel de nodige aanpassingen.

Mijn ervaringen met online behandelen, coachen en opstellingen zijn heel positief. En dat geldt ook voor de ervaringen van cliënten en representanten.
Zowel tafelopstellingen, klassieke familieopstellingen, als traumaopstellingen (IZR/IoPT) werken heel goed online.                          

Online opstellen is anders en er zijn uitdagingen, maar er zijn vooral ook veel voordelen. 
Zo is de concentratie en de focus van deelnemers aan een online opstelling mogelijk nog groter dan live, is het overzicht van wat er in de opstelling gebeurt voor iedereen gelijk en optimaal en lijkt de informatie uit de opstelling soms dieper binnen te komen en beter te beklijven.
Deelnemers, zowel vraagstellers, representanten als toeschouwers hebben vergelijkbare ervaringen als in een fysieke opstelling.

Voor online opstellingen heb ik mijn eigen systeem ontwikkeld samen met Francisca Frenks van XWebinar. Een systeem dat geweldig werkt voor zowel online tafelopstellingen als voor online opstellingen met mensen als representanten/resonanten.

De training is op maat, individueel en bestaat uit verschillende onderdelen:

 • Technische informatie en veel tips en tricks over online werken in het algemeen en systemisch werken in het bijzonder
 • Individuele ‘Tafelopstelling’
     o klassieke familieopstelling 
     o IZR/IoPt Traumaopstelling
 • Opstelling met een groep met representanten/resonanten 
     o klassieke familieopstelling 
     o IZR/IoPt Traumaopstelling.

Afhankelijk van je ervaring en belangstelling besteden we meer of minder aandacht aan bepaalde onderdelen.
Je leert en ervaart wat het is om een online opstelling te doen, individueel en met menselijke representanten of resonanten.
Daarnaast is het mogelijk als representant (of resonant) deel te nemen aan een online opstelling.

De basistraining duurt anderhalf uur en kost 150 Euro.
De uitgebreidere training omvat twee sessies van anderhalf uur (hierin meer demonstratie en zelf oefenen en ervaren) en kost 270 Euro.
Uiteraard kan de training in overleg worden uitgebreid of aangevuld met extra sessies.

Als je nog vragen hebt of je op wil geven voor de online training kan dat via de mail of het contactformulier op deze website.

Back to Top