Sta!

Aangenaam

Leuk dat je mijn website bezoekt en kijkt wat ik je mogelijk te bieden heb. Ik stel mij hier graag wat persoonlijker aan je voor.

Als kind groeide ik op in Brabant met aandacht en belangstelling voor mensen. Het thema ‘Kwaliteit van leven van mensen met een chronische aandoening’ heeft altijd centraal gestaan tijdens mijn loopbaan als psycholoog/docent/onderzoeker bij het UMC Utrecht. Gaandeweg ben ik mijn focus gaan verleggen van onderzoek naar onderwijs en het coachen van studenten.

Een aantal jaren geleden werd ik gegrepen door de kracht en effectiviteit van Systemisch werken. In mijn persoonlijke leven werden plotseling allerlei verbanden duidelijk. Verbanden die ertoe hebben geleid dat ik bepaalde keuzes heb gemaakt of nagelaten in mijn leven. Verbanden die ook leidden tot patronen die mij hielpen of belemmerden in het leven. Ik was vooral verrast door de snelheid waarin er inzicht ontstond en problemen zich oplosten.

In 2015 ontstond het idee mijn hart te volgen en me richten op het opzetten van een eigen praktijk als systemisch coach en counselor. Ik heb opleidingen gevolgd voor Systemisch werken, Traumatherapie, Transactionele Analyse, Psycho-traumatologie, EMDR en verschillende aanvullende trainingen. Naast de klassieke opleiding voor systemisch werken (volgens Bert Hellinger) ben ik opgeleid om mensen met een traumatische ervaring te begeleiden (methode volgens Franz Ruppert).

Lees meer

Mijn belangrijkste vaardigheden zijn:

  • Systemisch coachen en counselen bij trauma, burn-out gerelateerde problemen, bij lichamelijke en psychische symptomen en ziekte.
  • Traumatische ervaringen bespreekbaar en draagbaar maken onder andere middels traumaopstellingen en EMDR
  • Mensen weer in hun kracht laten staan en begeleiden bij persoonlijke ontwikkeling
  • Coachen en counselen van studenten en docenten bij studie, werkgerelateerde en persoonlijke problematiek

Mijn belangrijkste kwaliteiten zijn:

  • Analyseren van problemen en traumatische gebeurtenissen
  • Ondersteunen met kennis en aandacht
  • Motiveren vanuit creativiteit en positieve levensinstelling
  • Met humor zorgen voor lichtheid en relativering

Is je interesse gewekt of heb je een vraag, verlangen, terugkerend patroon of klachten waar je al langere tijd tegen aan loopt? Heb je het gevoel vast te zitten in iets, of juist op een kruispunt te staan? Of wil je gewoon eens kennismaken met systemische coaching en counseling? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op voor aanvullende informatie of voor het maken van een afspraak (zie onder 'Contact').

Ervaringen van cliënten:

-   Het was een voorrecht om cliënt van Rob te zijn! Het heeft me zoveel inzichten, helderheid, rust en ruimte gebracht. Iedere sessie leidt tot diep voelen en een plek geven aan dat wat is. Rob begeleidt dit op een professionele, vakkundige en doorleefde wijze. Daarnaast biedt hij ruimte, veiligheid en warmte! Kortom: Een aanrader voor iedereen!

Back to Top